Netwerkbijeenkomsten

De netwerkbijeenkomsten van EZVN zijn er om elkaar te inspireren en onderlinge contacten te versterken. …

Rituals

EZVN was op 7 april jl. op bezoek bij Rituals Cosmetics Nederland

“Het tactische meditatie-momentje” was de titel van de netwerkbijeenkomst.

Werken bij Rituals is werken in een vrouwenorganisatie die opgericht is door mannen.
Hoe bewegen vrouwelijke managers zich binnen onze organisatie? Doen we ‘mee’ met de mannen, of mogen ze met ons mee om het tactische biertje te drinken? Dat was de inleiding waarmee Irene Vernie, HR director van Rituals Cosmetics én winnaar van de HR Top 100, de aftrap deed. Niet alleen kregen de deelnemers een uitgebreide inkijk in de keuken van topbedrijf Rituals en het beleid met betrekking tot vrouwen voorgeschoteld, maar leuk en leerzaam waren de inzichten die werden gegeven in in hoe vrouwelijke managers zich bewegen binnen Rituals.

De tweede presentatie was van Ineke Tolud, Head of Design & Development én winnaar van de award Etnische vrouwelijke manager 2015. Zij had een leuke foto, film compilatie laten samenstellen van haar leven, maar leuk kwam ook goed voor het voetlicht haar rol binnen het bedrijf en waarom zij een verschil heeft weten te maken binnen de organisatie.

Na een drukke discussie en veel vragen aan de inleiders werd de bijeenkomst met bloemen voor de sprekers afgesloten door EZVN voorzitter Maritza Russel.

Volop werd er tot laat nog genetwerk door de ca 70 deelnemers die allen naar huis keerden met een gift bag vol Rituals producten.