Pilot: Actie Ondernemen

Etnische zakenvrouwen helpen ondernemende studenten

Het netwerk Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN) koppelt haar rolmodellen’ aan Rotterdamse studenten van de opleiding Ad Ondernemen. Het gaat daarbij om studenten die na de eerste honderd dagen van deze opleiding op zoek zijn naar een betere balans tussen werk, studie en privé Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid) gaf op maandag 3 april de aftrap voor deze samenwerking.

Ad Ondernemen is een tweejarige opleiding van de Rotterdam Academy, een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en de ROC’s Zakine en Albeda College. Tijdens deze opleiding worden studenten, met veelal havo en mbo als vooropleiding, klaargestoomd voor het ondernemerschap. Ruim de helft van de studenten heeft een migrantenachtergrond.

EZVN stimuleert etnische vrouwen achterstanden op de arbeidsmarkt en in de ondernemersmarkt in te lopen. Ook biedt EZVN een netwerk, biedt het haar eigen ‘rolmodellen’ een podium en zet het deze rolmodellen in om onder meer beginnende ondernemers te helpen.

Dat laatste gaat gebeuren met het project Actie Ondernemen. Studenten die het na honderd dagen van hun opleiding moeilijk hebben krijgen, dit jaar als proef, hulp aangeboden door de rolmodellen uit het netwerk van EZVN. Zij moeten de studenten nieuwe en nuttig perspectief op ondernemen bieden. De rolmodellen van EZVN hebben vaak dezelfde barrières moeten overwinnen als die de studenten tegenkomen.

Voor meer informatie over Actie Ondernemen kunt u contact opnemen met
Gyzlene Kramer-Zeroual, programmamanager Ad Ondernemen, email: zeroual@hr.nl
Natalie Holwijn van EZVN, email: natalie@ezvn.nl