De Jury 2017

De verkiezing van de Etnische Zakenvrouwen Awards is een initiatief van de stichting EZVN. Voor de selectie van de kandidaten wordt een onafhankelijke vakkundige jury aangesteld. De jury wordt gevormd door leden met topposities in het bedrijfsleven die ervaring hebben met het beoordelen van bedrijfsplannen. De jury bestaat uit een oneven aantal leden, maximaal zeven, en wordt geleid door een voorzitter. De voorzitter wordt voor minimaal twee en maximaal vier opeenvolgende jaren benoemd. De winnaressen van de EZVN Zakenvrouw Award en de EZVN Manager Award van het afgelopen jaar worden gevraagd om zitting te nemen in de jury van het volgende jaar. Bij de samenstelling wordt uitgegaan van een evenwichtige verdeling op basis van deskundigheid en sekse.

De jury bestaat uit de volgende leden:

leoDe heer L.A. (Leo) Peeters Weem
Leo Peeters Weem is geboren (1957) en getogen in het oosten van het land. Leo heeft bestuurskunde gestudeerd aan de TU Twente en is na zijn afstuderen als trainee in dienst getreden bij ABN-AMRO, waar hij ruim twintig jaar werkzaam is geweest en uiteindelijk in de directie Nederland belandde. Daarna is Leo werkzaam geweest als directievoorzitter bij Aegon-dochter Meeus. Vervolgens in dienst getreden van Rabobank, eerst als directievoorzitter bij Rabobank Regio Schiphol, sinds 1 december 2015 is Leo directievoorzitter bij Rabobank Rotterdam. Leo is maatschappelijk betrokken en actief in een aantal (Rotterdamse) netwerken. Naast skiën is zijn grootste hobby muziek en met name piano spelen.

 

 

fransDe heer F. J. (Frans) Lavooij
De heer Frans Lavooij was tot 1 februari 2011  voorzitter van het bestuur van de Kamer van Koophandel Nederland. Ondanks zijn vele bestuursfuncties in het maatschappelijk middenveld is de heer Lavooij altijd ondernemer gebleven. En wel een van het Rotterdamse soort: “niet lullen maar poetsen”. Hij is directeur van Nedspice Holding B.V. Ook is hij eigenaar en groot aandeelhouder van een viertal bedrijven in de ICT-, muziek- en food-sector. Zijn bestuurlijke activiteiten besrijken een breed spectrum. o is hij o.a. voorzitter van het CHIO en bestuurslid van Dutch Trade Board geweest. Is hij bestuurslid van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH), en voorzitter van de Nederlands-Oekraïens Centrum voor Handelsbevordering (NOCH). Voor zijn grote maatschappelijke inzet is hij door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 


jasper-rijndersDe heer J. (Jasper) Rijnders
Jasper Rijnders (1976) is na zijn opleiding tot jurist aan de Rijksuniversiteit Groningen begonnen bij de Rijksoverheid als jurist en programmamanager bij de Stichting ICTU voor het Elektronisch Loket en OT2000. Via een dienstverband  als ambtenaar werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en verantwoordelijk voor de uitrol van de authenticatietool DigiD kwam hij in 2006 bij KPN terecht. Daar werkte hij in diverse commerciële rollen met als belangrijkste aandachtgebied de overheid. Hij is oprichter en secretaris van de Museon Corporate Ambassadors Club, adviseur van verschillende start ups die op het vlak van mens, maatschappij en technologie opereren en betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven.

DY7A0300De heer W.L. (Waldo) Halfhuid
Waldo Halfhuid (1963) is geboren en getogen in Paramaribo, Suriname. Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Suriname en werkzaam te zijn geweest als Finance Manager van Hotel Krasnapolsky in Paramaribo, Suriname, vertrok hij in 1991 naar Nederland. Na aankomst in Nederland was hij ruim 8 jaar als Controler werkzaam bij het Gezamenlijk Uitvoerings Orgaan in Den Haag. In oktober 1999 trad Waldo in dienst van NIBC Bank N.V. in Den Haag alwaar hij nu de functie van Associate Director vervuld, verantwoordelijk voor het prudentieel beleid van de bank. Daarnaast is Waldo actief lid van diverse commissies en werkgroepen van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Waldo is sociaal-maatschappelijk actief en is onder anderen lid van Rotary Club s’-Gravenhage Zuid. Waldo is vader van 3 zonen en zijn voornaamste hobby’s zijn de voetbalsport en muziek (jazz/salsa).

 

 

bregjeMevr. Bregje van Spaendonck
Bregje studeerde Bestuur- en organisatiewetenschappen en Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarnaast Public Management aan de London School of Economics & Political Science. Als juriste werkte ze bij Allen & Overy in Londen, op het parket van het ministerie van justitie in Arnhem, in Argentinië bij advocatenkantoor Estudio Bunge y asociados en bij Arcadis in Maastricht en Rotterdam. Daar maakte zij de overstap van lijnmanagent naar de commerciële kant als Client & Business Development Manager Europe. Bestuurlijk is ze betrokken bij een aantal Rotterdamse culturele organisaties, waaronder Etnische Zakenvrouwen Nederland en adviseert zij een aantal start-ups. De focus van Bregje op diversiteit in de boardroom heeft geleid tot het initiatief Board+, een concrete aanpak dat ‘vrouw + kleur’ toevoegt aan huidige executives in diverse boardrooms.

 

 

 

Tatjana-Romanyk-2016Tatjana Romanyk (EZVN Zakenvrouw 2016)
Oprichter en CEO van Aptitude Health BV, Gevestigd te Den Haag en Atlanta, USA
Tatjana is geboren in 1964 in Hengelo. Daar had haar Oekraïense vader zich na de tweede wereldoorlog gevestigd. Na de middelbare school verhuisde ze naar Groningen, waar ze aan de RUG de studie Farmacie succesvol afrondde. In 2004 heeft Tatjana haar eerste B.V. opgericht: TRM Oncology BV, na boventallig te zijn verklaard bij haar toenmalige werkgever. Inmiddels heeft ze enkele andere bedrijven opgezet – eveneens in oncologie – die gezamenlijk zijn uitgegroeid tot Aptitude Health, een internationaal bedrijf met kantoren in Den Haag en Atlanta en ongeveer 130 medewerkers. Wereldwijd ondersteunt Aptitude Health de farmaceutische en biotech industrie bij kennisoverdracht  ten behoeve van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankermedicatie en het verbeteren van zorg voor kankerpatiënten. Haar personeel bestaat uit meer dan 15 nationaliteiten en is hoogopgeleid. De werkmaatschappijen die deel uitmaken van de groep zijn: Axess Oncology (Business Intelligence); Prime Oncology (Onafhankelijke Medische Educatie) en TRM Oncology (Strategische marketingcommunicatie). Bovendien is ze bezig met een nieuw bedrijf: iClusion BV, dat als doel heeft de toegang te vergroten van (kanker)patiënten tot innovatieve behandelingen.
Tatjana combineert haar passie en werk met een gezin: ze heeft twee kinderen: een dochter van bijna 16 jaar en een zoon van bijna 18 jaar. Beide gaan naar de internationale school en worden zeer multicultureel opgevoed.

 

MIMOENT HADDOUTIMimoent Haddouti (EZVN Manager 2016)
Global Head IT Continuity & Security Services bij Rabobank Nederland
Mimoent (35) is geboren in Marokko en op 4-jarige leeftijd verhuisd naar Nederland. Zij is moeder van 3 kinderen. Inmiddels is Mimoent binnen de Rabobank met haar team van 275 fte die vanuit Utrecht en Londen regio’s van Rabobank verspreid over de hele wereld servicen verantwoordelijk voor de 7×24 Control Room, het Cyber Defense Centre, de Crisis Management Organisatie van de bank en de IT proces ondersteuning. Stuk voor stuk afdelingen met inhoudelijke specialisten bij wie respect verdiend dient te worden op basis van kennis en begrip van hun vakgebied. Mimoent is initiatiefrijk, betrouwbaar en georganiseerd. Zij valt op door zelf het juiste voorbeeld te geven. Zij heeft veel indruk gemaakt met de wijze waarop zij het onderwerp cultuur en gedrag bespreekbaar heeft gemaakt in haar Management Team en in haar teams. Haar inspirerende quote: “Fouten maken is een ander woord voor groeien”, past zij in haar professionele als ook in haar privéleven toe. Door haar wijze van handelen dwingt zij veel respect af.

 

Anoesjka BAKHTALI EZVNAnoesjka Bakhtali – Imambaks – (EZVN Aanmoedigingsprijs 2016) (Maid at Home, Gevestigd te Rotterdam)
Anoesjka is geboren in Vlissingen. Ze is getrouwd en heeft 3 dochters. Als Hindoestaanse werd haar al jong geleerd dat je diploma je eerste man is. Anoesjka gelooft in de kracht van het ondernemen met een maatschappelijke missie en wilde daarom graag een ‘Social Enterprise’ opzetten. Ze miste een organisatie in Rotterdam, die zorgt voor professionele en betrouwbare werksters. Na veel onderzoek, poetswerk en na het behalen van 2 branche erkende diploma’s in de schoonmaak is ‘Maid at Home’ ontstaan: een housekeepingservice voor particulieren. Het schoonmaken gebeurt met biologische afbreekbare middelen en haar personeel verdient een eerlijke loon. Anoesjka heeft twee belangrijke missies. Ze wilt de ‘hulp in de huishouding’ als volwaardig beroep met toekomst perspectief op de kaart te zetten. Daarnaast wil ze vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk krijgen en hen een frisse start bieden via een eigen opleidingstraject met coaching. Anoesjka streeft naar empowerment en financiële zelfredzaamheid van vrouwen in Nederland. Haar ambitie is om uit te breiden als hét opleidings- en bemiddelingsbureau voor professioneel huishoudpersoneel. Sedert 2017 is zij Directeur van Rotterdam Venture Cafe.