Het begin van mijn professionele ontwikkeling stond in het teken van opbouwen en ondernemen. Op eigen kracht heb ik een onderneming in de textiel opgezet. Deze groeide uiteindelijk uit naar een florerend internationaal bedrijf met circa 50 medewerkers. Een mooie periode, waarin ik veel over mijn professionele identiteit heb ontdekt, waaronder mijn liefde voor het realiseren van concrete resultaten, alsmede mijn talent om daarvoor hard te werken en nooit op te geven. In deze periode heb ik mijn voorliefde ontdekt voor autonomie en bewegingsruimte in wat ik doe, ook in mijn persoonlijke levenssfeer. Ik merkte dat mijn omgeving me minder ontwikkelingsruimte wilde geven dan ik nodig had. Al met al een leerzame en soms ook pijnlijke periode, waarin ik uiteindelijk met vallen en opstaan heb durven kiezen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Deze keuze betekende in ultimo het einde van mijn huwelijk en daarmee ook het einde van mijn betrokkenheid bij het bedrijf dat ik destijds had opgezet.

Wellicht cliché, maar zeker waar: elk einde is een begin van iets nieuws, zo ook voor mij. Samen met mijn twee prachtige zoons heb ik een nieuw leven opgebouwd. Ook in mijn professionele omgeving is er veel veranderd. Ik vond een nieuwe, veelzijdige werkomgeving, waarin een groot beroep werd gedaan op mijn klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en zelfstandigheid. Bij gemeente Haarlemmermeer opereer ik in een complexe werkomgeving, waarbij er per definitie sprake is van een verschillende (maatschappelijke en politieke) belangen die ik bij elkaar mag brengen. Dit betekent dat ik per definitie niet iedereen blij kan maken in het werk dat ik doe. Desondanks doe ik altijd mijn uiterste best om onze afwegingen zo transparant mogelijk uit te leggen naar onze klanten. In mijn periode bij Vergunningen heb ik het voorrecht gehad om aan spraakmakende en politiek zeer gevoelige opdrachten te mogen werken, waaronder de aanleg van de Polderbaan en het justitieel complex bij Schiphol. Een mooie periode waarin ik me verder heb kunnen ontwikkelen naar eindverantwoordelijk manager van complexe en grootschalige gebiedsontwikkelingen. Ik deze functie stuur ik de ontwikkeling en bouw aan van letterlijk duizenden nieuwe woningen, die hard nodig zijn in onze Metropool Regio Amsterdam. Een zeer hectische functie met veel maatschappelijk urgentie en verantwoordelijkheid.

Juist omdat ik zelf heb mogen ervaren dat je met de juiste motivatie en soms een zetje van je naasten, altijd kan bereiken wat je echt wilt, wil ik deze boodschap doorgeven aan vrouwen die dit spreekwoordelijke zetje nodig hebben. Ik ben ervan overtuigd dat we naast ons werk altijd iets kunnen doen voor mensen die in de knel zijn gekomen. Voor mijzelf heb ik dit vertaald in het geven van juridische en persoonlijke begeleiding aan vrouwen in Blijf van mijn Lijf-huizen. Wat ik alle vrouwen wil meegeven is dat alles begint met het besef dat werken aan jezelf, je persoonlijke en professionele ontwikkeling, op nummer 1 hoort te staan. Alleen dan wordt het mogelijk om anderen te inspireren en te helpen.

Ik wil afsluiten met een paar quotes van mij bekeken vanuit verschillende rollen in mijn leven:

Mens Bilge
Succes vult de portemonnee maar erkenning vult de mens;

Moeder Bilge
Mijn jongens hebben mijn onvoorwaardelijke liefde maar niet mijn onvoorwaardelijke leven;

Projectmanager Bilge
Werk vanuit de bedoeling, de systeemwereld is er voor ons en niet wij voor de systeemwereld;

Vriendin Bilge
Een echte vriend(in) is voor vele in hun leven een gewin
Al is de boodschap niet altijd leuk of fijn
Woorden van een vriendin kunnen werken als medicijn

Vrouw Bilge
Liefde moet vuurwerk zijn en geen waxinelichtje. Een partner in je leven is een aanvulling en geen invulling.

Levensmotto van Bilge
Een dorp wat je in de verte ziet liggen behoeft geen gids, volg je eigen koers!