Winnares EZVN Ondernemersprijs 2018

Op zaterdagavond 10 november jl. vond in Rotterdam voor de 15e keer het EZVN verkiezingsgala Etnische Zakenvrouw Awards plaats. Zeynep Dag, met het bedrijf  Alzúarr , sleepte de titel ‘EZVN Ondernemersprijs 2018’ in de wacht. Hans de Boer voorzitter van VNO-NCW reikte de award aan haar uit. Volgens de vakjury is Zeynep Dag, met het bedrijf  Alzúarr  ‘een onderneemster die haar talenten gebruikt om vrouwen, die voor het ultieme willen gaan, in hun kracht te zetten met unieke producten die power uitstralen. Zij levert eigenlijk kunstwerken af die in haar branche doen denken aan equivalenten van “Rembrandt”,  “Picasso”, en “Michelangelo”.  Ondanks haar jonge leeftijd, is ze een uitgekiende zakenvrouw die niet alleen prachtig ontwerpt, maar ook weet hoe ze zaken moet aanpakken door zich effectief te richten op haar doelgroep. Ze zal het internationaal nog heel ver schoppen. Een zakenvrouw pur sang die net zo oogverblindend en exclusief is als de door haar zelf ontworpen schoenen.  De EZVN Awards worden elk jaar uitgereikt aan topondernemers en -managers die met hun indrukwekkende loopbaan een rolmodel en inspiratiebron zijn voor vele opkomende talenten.

Maritza Russel, bestuursvoorzitter en oprichter van EZVN: . Zeynap ontwikkelde zich vanuit een meisje gestart op het VMBO onderwijs tot een topontwerpster. Met haar merk Alzúarr ontwerpt zij schoenen voor de machtige vrouw die durft te laten zien wie ze is. Zij is daar zelf een prachtig voorbeeld . Een rolmodel die weet hoe belangrijk het is om anderen te motiveren in het behalen van hun doelen en ambities”.


Zeynap Dag – EZVN ONDERNEMER 2018
Zeynap Dag begon haar carrière op de leeftijd van 18 in de mode-industrie en werkte voor verschillende grote internationale merken. Ze had al heel vroeg een droom: haar eigen luxe schoenenmerk op de markt brengen. Door hard te werken en haar onderneming met warmte en zakelijkheid uit te bouwen realiseerde ze deze droom in ‘no time’. In 2016 startte zij  Alzúarr , waarbij het sleutelwoord in de ontwerpfilosofie van het merk “vrouwelijke kracht” is.  Voor Zeynep zijn schoenen een metafoor voor kracht. Het doel van haar schoenenontwerpen is elke vrouw het gevoel  geven dat ze krachtig en zelfverzekerd is. Zeynep combineert haar passie voor modern design en kunst, haar gevoel voor creativiteit en een overvloed aan luxe materialen in exclusieve ontwerpen. Zij vond een gat in de zeer competitieve schoenenmarkt waar de behoefte naadloos aansloot bij haar droom. Voor de ontwerpen van haar schoenen putte ze uit haar jeugdervaringen met de hoop andere vrouwen net als zijzelf in hun unieke kracht te zetten. Gecombineerd met haar commerciële vindingrijkheid wist ze in een zeer korte tijd door haar doelgerichte aanpak een internationaal podium te bereiken. Binnen 2 weken had ze niemand minder dan de Amerikaanse zangeres Rihanna als klant. En nog geen half jaar later volgden ook andere grote sterren als Beyonce, Kendall & Kylie Jenner, Jennifer Lopez, Naomi Campbell en Amber Rose. De oogverblindende schoenen die Zeynep ontwerpt zijn exclusief, met de hand gemaakt en hebben daarom een stevig tot soms zeer hoog prijskaartje. Voor modebewuste vrouwen met een iets kleinere beurs heeft Zeynep een miljoenendeal afgesloten met Mexx. Sinds mei 2017 heeft Alzúarr een eigen vaste showroom in Parijs en op korte termijn volgen pop-up stores in Dubai en New York

De awards van 2018
De award uitreiking kent drie categorieën, te weten de categorie ‘Zakenvrouw van het Jaar’, Manager van het Jaar’ en de ‘Ondernemersprijs’.
Dit zijn genomineerden per categorie en de uiteindelijke winnaars:

Categorie Zakenvrouw
Souad El Markhous – directeur en mede eigenaresse van Bouwbedrijf De Combi, gevestigd te Amsterdam. (
winnaar in deze categorie)
Rischma Madho- directeur eigenaar van Antyesthi uitvaartzorg, Medina Uitvaartzorg, Uitvaartonderneming Onze Zorg & Rouwcentrum Onze Zorg, gevestigd te Den Haag.

Categorie Managers
Snezana Zivcevska-Stalpers – Project Manager bij IBM Global Business Services, Netherlands.
Bilge Evin- projectmanager bij de  gemeente Haarlemmermeer.
Nüvit Kibaroglu-Adigüzel- hoofd training bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) .
(winnaar in deze categorie)

Ondernemersprijs
Iman Hassan– Founder van Ifoulki Argan Oil, gevestigd in Rotterdam.
Naima Amdaouech- oprichter en eigenaar van Punch! Club Nederland, gevestigd in Almere.
Zeynep Dag- eigenaar en creatief directeur Alzúarr, gevestigd te Eindhoven. (winnaar in deze categorie)

Over EZVN
In 2004 richtte Maritza Russel, bestuursvoorzitter Etnische Zakenvrouwen Nederland, EZVN op. Om professionals een podium te geven hun ervaring en succes in het zakenleven te delen en daarmee andere talenten met diverse culturele achtergronden te motiveren hún doel te behalen. Er zijn in Nederland veel zakenvrouwen die mede door hun culturele achtergrond een schat aan kennis en vaardigheden hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de economie. Hun zichtbaarheid werkt heel inspirerend voor andere professionals met de kwaliteit en ambitie om de top te bereiken. De verkiezing is één van de evenementen die EZVN jaarlijks inzet om vrouwelijke topondernemers en -managers een podium te geven. Naast de verkiezing organiseert EZVN als netwerk van meer dan 1000 zakenvrouwen jaarlijks verschillende netwerkbijeenkomsten en mentorgesprekken voor talentvolle ondernemers, studenten en managers. Het grote netwerk van zakenvrouwen dient dan als vraagbaak, adviesorgaan en vooral inspiratiebron. Om mee te denken over inclusie van professionals met een andere culturele achtergrond, gaat EZVN bovendien in gesprek met het bedrijfsleven, ministeries en bijvoorbeeld VNO-NCW. Samen met deze organisaties bevordert EZVN diversiteit en ontplooiing van talenten.